Deschidem seria de articole despre superalimente. De ce să abordăm acest subiect? Marea majoritate a oamenilor trăiesc într-o stare de sănătate precară, de letargie și de obezitate mai mult sau mai puțin moderată. Durerile de spate și de cap, inflamarea încheieturilor, cancerul, afecțiunile pielii și insomnia devin din ce în ce mai proeminente. Vizitele la medic și operațiile chirurgicale nu fac decât să mascheze simptomele sau să elimine țesuturile bolnave, dar lasă neatinsă cauza reală a simptomelor și a stării proaste de sănătate. În cele din urmă se ajunge să se trăiască viața într-o stare de epuizare continuă. Vă doriți așa ceva? Cu siguranță NU!
Am convingerea că ne putem bucura de o stare excepțională prin utilizarea inteligentă a superalimentelor și a tehnologiilor terapeutice holistice.
Dar ce sunt superalimentele?
Dacă un aliment are 2-4 calități, un superaliment are cel puțin 12 calități unice, astfel contribuie decisiv la buna nutriție a corpului nostru, hrănind în egală măsură creierul, oasele, mușchii, pielea, părul, unghiile, inima, plămânii, ficatul, rinichii, sistemul reproducător, pancreasul și sistemul imunitar. În plus corectează pe termen lung dezechilibrele nutriționale, ne ajută în procesul de detoxifiere dar și să facem tranziția către alimente mai sănătoase. Fiind dens nutritive ne permit să obținem mai multe substanțe nutritive mâncând mai puțin.
Superalimentele reprezintă în egală măsură alimente și remedii medicale, întrucât:
- Pot reduce severitatea simptomelor aproape tuturor bolilor cunoscute.
- Au o valoare nutrițională incredibilă, fiind cele mai bogate în substanțe nutritive, motiv pentru care se consumă în cantități mici.
- Au capacitatea de a amplifica enorm forța vitală și energia corpului fizic.
Ce conțin superalimentele?
Superalimentele conțin chiar în exces toate proteinele, vitaminele, mineralele, enzimele și acizii grași esențiali de care corpul are nevoie, de aceea trebuie consumate într-o formă organică și crudă. Ele hrănesc pe cele mai profunde nivele, fiind un veritabil combustibil al omului modern. Superalimentele au capacitatea de a amplifica enorm forța vitală și energia corpului fizic, reprezentând implicit cea mai bună alegere pentru îmbunătățirea stării de sănătate, pentru dinamizarea sistemului imunitar, a secreției de serotonină, a apetitului sexual, dar și pentru purificarea și alcalinizarea corpului.
Amintesc 10 superalimente foarte valoroase pentru corpul nostru:
- Cacao
- Goji
- Maca
- Produsele stupului: miere, polen, propolis, lăptișor de matcă
- Aloe Vera
- Spirulina
- Chlorella
- Nucile de cocos
- Semințele de cânepă
- Fitoplanctonul marin
De ce să suplimentez dieta cu superalimente?
Prin ingerarea de superalimente, starea energetică a organismului se modifică, conducând la o reorientare a focalizării și intereselor personale. Omul ajunge să își reconsidere valorile (adică ceea ce consideră mai important în viață) și începe să perceapă lumea cu alți ochi (datorită nivelului crescut de energie de care dispune). În acest fel, el ajunge să trăiască din ce în ce mai mult într-o stare continuă de apreciere, de recunoștință. În timp, el învață să perceapă lumea ca pe un loc uimitor de frumos, în care se simte din ce în ce mai bine. Personal, consum zilnic superalimente, iar acest lucru mă face să mă simt incredibil de bine!
Pe scurt, superalimentele ne ajută să ne transformăm ziua în Cea Mai Bună Zi Posibilă în cel mai scurt timp, fiind în egală măsură savuroase și plăcute. Voi descrie beneficiile fiecăruia în următoarele articole.