În trecut în ce se găsea zahăr în mod natural? Doar în fructe și legume, iar mierea era păzită de albine… În era tehnologizării îl avem la kilogram și se mănâncă cu lingura… E bine? E rău?
Dulciurile îţi dau energie și pe moment ai o stare de bine dar rezistenţa la insulină şi kilogramele în plus sunt riscuri pe care trebuie să le iei în calcul. Zahărul nu conţine substanţe nutritive esenţiale. El furnizează o creştere bruscă de energie în organism, care este posibil să ducă la extenuarea glandelor suprarenale. Acest lucru poate duce la irascibilitate, o slabă capacitate de concentrare şi depresie.
Consumul ridicat de zahăr reprezintă o povară serioasă pentru pancreas, iar variațiile glicemiei sunt principala cauză a poftelor și creează disconfort în organism. Cum îl vei consuma? Ca pe un condiment și te vei bucura de o sănătate bună sau ca pe un aliment și te vei întreba unde e starea ta de bine? Tu alegi!