Inima organ miraculos

Poate că știai despre inima ta aceste performanțe uluitoare ce vădesc un Proiectant inteligent:

1

O inimă normală bate cam de 100.000 de ori pe zi, adica 35 de milioane de ori pe an. Dacă luăm în calcul durata medie a vieţii, inima ta va bate între 2,5 – 3 miliarde de ori, pompând peste 200 de milioane de litri de sânge (suficient sa umple 200 de trenuri cisterna.)

2

Inima noastră pompează 5 litri de sânge pe minut în stare de repaus şi 25 litri dacă facem efort fizic. La majoritatea oamenilor, inima are între 60 şi 80 de contracţii pe minut. În cazul sportivilor, inima are doar 40 de contracţii pe minut. Chiar şi aşa, pompează tot 5 litri de sânge pe minut. Adică peste 7 tone intr-o zi.

3

Capilarele, cele mai mici vase de sange, au un diametru mediu de opt micron, incit 10 dintre ele împletite, abia ar avea grosimea unui fir de păr.. Dacă ai putea deşira toate vasele de sânge, inclusive capilarele din corpul tău, ele s-ar întinde pe o lungime de aproape 96.000 de kilometri, putând înconjura Pământul de aprox. 2 ori şi jumătate (circumferinta Pamantului la Ecuator este de 40.075 de kilometri).

4

Muşchii inimii tale folosesc o forţă de pompare a sângelui asemănătoare cu cea de care ai nevoie pentru a presa o minge de tenis şi poate pulveriza un şuvoi de sânge la o înălţime de aproximativ 9 metri.

5

Inima este alcatuită aproape în întregime din mușchi. Puterea inimii este de 1,33 W/s: într-o zi este echivalentul energiei pe care ar atinge-o la sol o persoană de 70 kg care ar cădea de pe o clădire de 168 m inălțime sau energia cu care să se poată trage un camion pe o distanța de 37 km. Aceasta energie adunată într-o viață ar putea duce camionul de la pământ la lună și înapoi.

6

În ce privește dimensiunile, inima este un pic mai mare decât un pumn strans. Inima nu este asezata lângă umărul stang ci mai degrabă în centrul pieptului, între plămâni. Doar partea inferioară este usor întoarsă către stanga. Plămânul stâng este putin mai mic decat cel drept fiindca trebuie sa facă loc în cavitatea toracică pentru inimă. Inima cântăreşte 200-300 g la un adult sănătos.

7

Chiar si când stai pe loc, muschiul inimii lucreaza la fel de intens ca muschii de la picioarele unui alergator de viteza.

8

Atunci când omul strănută, i se opreşte inima pentru o milisecundă. Când omul strănută, toate funcţiile corpului i se opresc. (viteza aerului la strănut ~ 160 km/ora)

9

Câmpul magnetic al inimii este de 5000 de ori mai puternic decat cel al Creierului. . Impulsul electric al fiecarei batai de inima poate fi masurat de la aproximativ 1, 200 m distanță de corp!

10

In fiecare zi in lume mor aprox. 2 700 de oameni din cauza bolilor de inima. Cele mai multe atacuri de inima se petrec intre orele 8-9 dimineata, ca zile lunea, iar ca perioadă in jurul zilei de nastere (cca 27%)

Crezi că poți face ceva pentru inima ta?

Cel puțin 1 lună pe an, poți savura o băutură nutritivă premium MyBlood Duolife, o binefacere pentru INIMA TA!

Este o morfologie fluidă, care ajută la menținerea nivelului corespunzător al globulelor roșii și al producției de sânge. Totodată este o formulă care garantează energie și o condiție fizică bună a organismului. Morfologia ta reflectă calitatea vieții tale!

Iti stau la dispoziție pentru ușurarea înscrierii în magazin ca Club Membru, să îl comanzi (moneda in magazin este zl, conversia este 1zl = 1.1 lei) și să beneficiezi de reduceri.

Bibliografie:

50 de lucruri neobisnuite pe care nu le stiai despre tine

120 curiozitati interesante despre corpul uman

Power of a Human Heart