Timp de preparare: 20 min.

Ingrediente (pentru 8 porții):

  • 3-4 cartofi mărime medie
  • 2 bucăți de praz cu parte verde mai mare, grosime medie
  • 1/4 de țelină mare (diam. 12 cm)
  • 1 lingură legume deshidratate
  • 1 lingură ulei de măsline
  • smântână 1 linguriță/porție 
  • 1/2 linguriță nucșoară măcinată
  • sare, piper după gust

Mod de preparare

Prazul se spală și se taie rondele de 1-2 cm grosime. Când ajungi la partea verde taie fin cam 3 cm și pune deoparte. Într-o cratiță adâncă se pun cartofii cuburi,  prazul tăiat rondele, țelina cuburi, legumele deshidratate, sare, piper, puțin ulei de măsline și se călesc 1 min amestecând continuu. Se adaugă apă care să depășească cu 1 cm toate legumele și se fierb 10 min. la foc potrivit. Se stinge focul, se pune nucșoara și se mixează. La final se mai poate pune puțin ulei de măsline.

În farfurie se pune o linguriță de smântână și firele de praz verde care au fost tăiate fin anterior și puse deoparte.